BiH
0

Premijer Branković primio reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci

FENA
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković, te zamjenici premijera Gavrilo Grahovac i Vjekoslav Bevanda primili su danas u Sarajevu reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci, koja je peti put zaredom osvojila naslov evropskog prvaka.

Branković je, uz čestitke odbojkašima, naglasio da će Federacija BiH i dalje pružati podršku svim bh. sportašima koji ostvaruju vrhunske rezultate. On je izjavio da će donošenjem zakona o sportu BiH sistemski biti riješeno pitanje finansiranja vrhunskih sportaša, a da će dotad Federacija BiH podržavati one koji kroz sport predstavljaju BiH.

Branković je najavio da će Vlada FBiH, kao nagradu za osvajanje petog naslova prvaka Evrope, reprezentativcima BiH u naredna dva mjeseca dodijeliti automobile po sistemu "staro za novo", čime će biti nastavljen projekt započet prije tri godine.

Reprezentativci BiH, predvođeni selektorom Mirzom Hrustemovićem i kapitenom Sabahudinom Delalićem, zahvalili su premijeru i njegovim zamjenicima na dosadašnjoj podršci, te najavili odbranu zlatne medalje na paraolimpijskim igrama u Pekingu.