BiH
0

Premijer Branković čestitao Vaskrs

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković uputio je, u ime Vlade FBiH i u svoje lično ime, pravoslavcima vaskršnju čestitku, zaželivši da ovaj veliki vjerski praznik proslave radosno u krugu porodice, prijatelja i komšija.
  • U vremenu i uslovima u kojima živimo, ne možemo i ne smijemo biti drugo do optimisti. Stoga se iskreno nadam da će vas Vaskrs, kao praznik koji simbolizira pobjedu dobra, nadahnuti novim optimizmom kako bismo zajedno prevladali sve izazove - kaže se u čestitki, te naglašava da je suživot jedina opcija opstanka na ovim prostorima.

  • Vlada Federacije BiH svakim svojim potezom želi pokazati da je opredijeljena za zajedničko dobro svih naroda i narodnosti. Stoga nije slučajno što je, uz ostale sakralne objekte, budžetskim sredstvima odlučila pomoći obnovu Manastira u Žitomislićima i Saborne crkve u Mostaru, kao dva značajna pravoslavna vjerska središta. To nisu samo objekti kulturno-istorijskog naslijeđa ovih prostora, već i simboli suživota - kaže se u vaskršnjoj čestitki premijera Brankovića.