{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prema najnovijim podacima 20 hiljada poginulih u zemljotresu u Iranu

27.12.2003. u 14:26
0
0
Prema najnovijim podacima 20 hiljada poginulih u zemljotresu u Iranu
0
Prema najnovijim podacima 20 hiljada poginulih u zemljotresu u Iranu
U zemljotresu koji je u petak pogodio jugoistok Irana poginulo je i ranjeno oko 70.000 osoba samo u gradu Bamu, izjavio je danas iranski ministar zdravstva.
Prema najnovijem službenom izvještaju koji je objavljen jutros, u potresu je poginulo oko 20.000, a ranjeno oko 30.000 ljudi. Iranska novinska agencija javila je danas da je 20-tak ljudi izvučeno živo iz ruševina zahvaljujući psima iz sastava iranske vojske i njemačkih spasilaca koji su stigli na mjesto događaja.

U Iran već stiže prva pomoć iz svijeta. Jordan je danas objavio da je spreman poslati poljsku bolnicu, a Turska i Austrija u Iran bi danas trebalo da posalju spasilačke ekipe, ljekare i humanitarnu pomoć. Pomoć su, pored ostalih, najavili i Australija, Pakistan i Kina. Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca danas je uputila apel za oko miliona eura kao pomoć žrtvama zemljotresa u Iranu. Od tog novca bi kupili šatore, pokrivače, hranu i lijekove, ističe Crveni križ koji procjenjuje da će tokom sljedećih sešt mjeseci 200.000 osoba u tom području Irana trebati pomoć.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: