{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prekobrojni radnici prihvatili sporazum uprave Mittal Steel Zenica

F
29.1.2007. u 12:13
0
0
Prekobrojni radnici prihvatili sporazum uprave Mittal Steel Zenica
0
Prekobrojni radnici prihvatili sporazum uprave Mittal Steel Zenica
Predstavnica grupe od 171 radnika Mittal Steel Zenica s kojim uprava kompanije prije godinu dana nije potpisala nove ugovore o radu, Indira Alipahić, izjavila je jutros Feni, da će predstavnici Sindikata i uprave Mittal Steel Zenica do kraja dana potpisati prijedlog konačnog sporazuma o načinu rješavanja statusa zaposlenika na privremenom prekidu rada.
«Teško je pronaći rješenje koje bi zadovoljilo sve radnike i upravu kompanije, međutim, u ovom trenutku sporazum predstavlja maksimum koji se mogao izdjejstvovati», kazala je Alispahić.

Sporazum predviđa da 171 radnik do 30. juna bude u statusu čekanja posla do kada će primati novčanu naknadu te da se o trošku Mittal Steel Zenica izvrši stručna prekvalifikacija 90 zaposlenika za koje će se posao osigurati kada kompanija krene u pripremu postrojenja za integralnu proizvodnju, odnosno u pogonu Koksara.

Potpise na sporazum trebali bi staviti generalni direktor M.K. Srinivasan i predsjednik Sindikata Mittal Steel Zenica Islam Imamović.

«Imamović po izlasku iz bolnice nalazi se na kućnom liječenju i ako on ne bude mogao potpisati sporazum, to će uraditi njegov zamjenik, Zuhdija Kapetanović. U svakom slučaju očekujemo da će tokom dana biti stavljena tačka na ovaj problem», izjavila je Alispahić. Višak radnika, njih 81, među kojima je i 35 koji ispunjavaju uvjete za penzionisanje, imaju pravo na stimulativne otpremine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: