{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prekobrojni radnici prihvatili sporazum uprave Mittal Steel Zenica

F
29.1.2007. u 12:13
0
0
Prekobrojni radnici prihvatili sporazum uprave Mittal Steel Zenica
0
Prekobrojni radnici prihvatili sporazum uprave Mittal Steel Zenica
Predstavnica grupe od 171 radnika Mittal Steel Zenica s kojim uprava kompanije prije godinu dana nije potpisala nove ugovore o radu, Indira Alipahić, izjavila je jutros Feni, da će predstavnici Sindikata i uprave Mittal Steel Zenica do kraja dana potpisati prijedlog konačnog sporazuma o načinu rješavanja statusa zaposlenika na privremenom prekidu rada.
«Teško je pronaći rješenje koje bi zadovoljilo sve radnike i upravu kompanije, međutim, u ovom trenutku sporazum predstavlja maksimum koji se mogao izdjejstvovati», kazala je Alispahić.

Sporazum predviđa da 171 radnik do 30. juna bude u statusu čekanja posla do kada će primati novčanu naknadu te da se o trošku Mittal Steel Zenica izvrši stručna prekvalifikacija 90 zaposlenika za koje će se posao osigurati kada kompanija krene u pripremu postrojenja za integralnu proizvodnju, odnosno u pogonu Koksara.

Potpise na sporazum trebali bi staviti generalni direktor M.K. Srinivasan i predsjednik Sindikata Mittal Steel Zenica Islam Imamović.

«Imamović po izlasku iz bolnice nalazi se na kućnom liječenju i ako on ne bude mogao potpisati sporazum, to će uraditi njegov zamjenik, Zuhdija Kapetanović. U svakom slučaju očekujemo da će tokom dana biti stavljena tačka na ovaj problem», izjavila je Alispahić. Višak radnika, njih 81, među kojima je i 35 koji ispunjavaju uvjete za penzionisanje, imaju pravo na stimulativne otpremine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: