Preko Sparkasse Bank na stipendirani studij ili praksu u Austriju

S
Sarajevo-x.com
20.2.2012. u 17:05
0
0
Preko Sparkasse Bank na stipendirani studij ili praksu u Austriju
0
Preko Sparkasse Bank na stipendirani studij ili praksu u Austriju
Sparkasse Bank i ove godine provodi projekat "Best of South-East“ - stipendirani, jednogodišnji studij ili praksa u Grazu u Austriji za apsolvente i studente ekonomskih i pravnih fakulteta iz BiH.
"U saradnji sa našom austrijskom matičnom kućom Steiermaerkische Sparkasse i Karl-Franzens Univerzitetom iz Graza, želimo omogućiti studentima da tokom jednogodišnjeg studija ili prakse u Austriji steknu internacionalno iskustvo, i vrate se u BiH obogaćeni ovim znanjem.

"Neki od prijašnjih učesnika u ovom programu su u međuvremenu naše kolegice i kolege, tako da je ovo odlična šansa da mladi sebi otvore poslovne mogućnosti. Osim toga, promocija ovakvih projekata je vrlo bitna, jer se kod mladih ljudi u BiH mora graditi jača svijest o tome da treba biti aktivniji i otvoreniji za nove šanse. Želimo podstaći i zdrav takmičarski duh kroz lokalnu selekciju TOP 3 kandidata koje ćemo nominovati za stipendije“, kaže PR Sparkasse Bank Elmira Omerović.

Stipendija pokriva kompletne troškove boravka u Austriji uključujući smještaj, školarinu, zdravstveno osiguranje i džeparac.

Rok za prijave je 09.03.2012. godine, a sve informacije su dostupne na www.sparkasse.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: