BiH
0

Preko 450 firmi na međunarodnom sajmu "Gradnja i obnova 2004."

NINA
Međunarodni sajam "Gradnja i obnova 2004.", koji će se održati u centru Skenderija u Sarajevu, bit će otvoren u utorak, 25. maja i trajat će do 28. maja.

U sklopu te sajamske manifestacije su, između ostalog, Sajam građevinarstva i prateće građevinske industrije, Sajam zanatstva, alata i alatnih mašina, zatim Sajam instalacija, rasvjete i industrijske elektronike, te sajmovi grijanja, hlađenja i klimatizacije, kao i plastike i gume.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare kazao Ahmet Zubović, direktor Centra Skenderija, koja je jedan od organizatora sajma, predstavit će se preko 450 firmi iz oblasti građevinarstva iz BiH, ali i iz regije, Evrope te SAD-a.

Sajam će se održati u tri hale i na platou ispred Centra Skenderija, ukupne površine 17.000 kvadratnih metara. Pored pojedinačnog sudjelovanja firmi, predstavit će se i nekoliko privrednih komora koje će okupiti više firmi. Tako su svoj dolazak najavile Komora Austrije sa sedam firmi, Komora Hrvatske koja će predstaviti 12 firmi, te slovenska Zbornica, također sa sedam firmi.

U okviru sajma koji će, kako kažu organizatori, biti prilika za uspostavljanje saradnje između domaćih proizvođača s potencijalnim partnerima iz inostranstva, održat će se i konferencije o obnovi, prezentacije te susret bh. privrednika koji će organizirati Centar Skenderija i Mreža poslovne saradnje.

Prema riječima direktora Skenderije, na sajmu se očekuje oko 20.000 posjetitelja. Termin za posjetitelje je od 10 do 18 sati, a cijena ulaznice iznosi 3 KM.