BiH
0

Prekinuto vanredno zasjedanje Predstavničkog doma PFBiH

FENA
Vanredno zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH prekinuo je danas nakon što je dao saglasnost na izmjene i dopune finansijskih planova Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH i Federalnog fonda solidarnosti za 2017. godinu.

Ostalo je da se prema, dnevnom redu, izjasni o utvrđivanju privremenih smjernica politike za provođenje energijske efikasnosti u Federaciji BiH, predloženim strategijama razvoja metalnog i elektro sektora, drvne industrije i industrije građevinskog materijala Federacije BiH za period 2016.–2025. godine.

Također, preostalo je razmatranje programa rada Vlade FBiH i Predstavničkog doma Parlamenta FBiH za 2018. godinu.

S dnevnog reda je povučen Prijedlog Zakona o zaštiti na radu, dok poslanici nisu odobrili predložene izmjene i dopune Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika FBiH.

Usvojeni su: Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o doprinosima, Prijedlog Zakona o prestanku važenja Zakona o osnivanju Fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice s djecom i Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o osnivanju Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja.

U vidu nacrta odobren je Zakon o obaveznom osiguranju u saobraćaju, te dopune Zakona o lovstvu.

Rukovodstvo Predstavničkog doma utvrdit će naknadno datum održavanja nastavka današnje vanredne sjednice.