Nastavak naredne sedmice
58

Prekinuto ročište u predmetu "Džena Gadžun", advokat odbrane tražio izuzeće tužioca

A. Ku.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Ročište u predmetu "Džena Gadžun" danas je prekinuto na zahtjev Alena Nakića, advokata optuženog Suada Rožajca, koji je tražio izuzeće tužioca.

Nakić kaže da je tražio izuzeće tužioca jer mu je upadicama tokom ispitivanja Amile Gažun ugrožen dignitet.

Naglasio je da odbacuje navode da odbrana na ovaj način želi odugovlačiti proces.

"Za vrijeme dok smo ispitivali majku rahmetli Džene Gadžun Tužilaštvo je imalo višestruke upadice da bi u jednom dijelu tužiteljica ustala i mene optužila za nepoštivanje digniteta opštećene. Takvu uvredu nisam mogao istrpjeti, to i nije u skladu sa etikom da se na takav način komunicira u sudnici. To je pokušaj pravljenja pritiska na mene, a ja kao branitelj imam obavezu da na svaki način zaštitim svoj i dignitet odbrane klijenta kojeg branim. Svjedokinja je ispitivana s dubokim pijetetom bez ikakvog negativnog odnosa, bila su to uobičajna i obična pitanja koja proizilaze iz dokumentacij koje je dostavilo Tužilaštvo", rekao je Nakić.

Potvrdio nam je da će glavni pretres biti nastavljen 18. januara.

Podsjetimo, optuženi u ovom predmetu su ljekari Suad Rožajac, Jasmina Halimić i Nina Jovanović, protiv kojih se vodi postak zbog smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

Iz Tužilaštva su ranije kazali da će dokazati da zahvat nije bio hitan, kao i da roditelje djevojčice nisu bili dovoljno informisani o zahvatu.

Na ročištu koje je održano krajem decembra svjedočila je Amila Gadžun, majka rahmetli Džene, a nakon nje će svjedočiti i otac Muris Gadžun.