|

Prekinuto ročište protiv Suzane Radanović, novo će biti sredinom decembra

Prekinuto ročište protiv Suzane Radanović, novo će biti sredinom decembra
39
F
FENA
14.10.2019. u 10:41
5
komentara
39

dijeljenja
Prekinuto ročište protiv Suzane Radanović, novo će biti sredinom decembra
U Osnovnom sudu u Banjoj Luci danas je prekinuto ročište protiv majke smrtno stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića, Suzane Radanović, a kojoj se na teret stavlja prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru.
U pitanju je događaj od 25. decembra prošle godine kada su prekinuta okupljanja grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Na današnjem ročištu branilac Suzane Radanović, advokat Milan Malešević, zatražio je izuzeće predstavnika Policijske uprave Banja Luka, koja je i podnijela prekršajnu prijavu protiv Radanović.

Kazao je kako je predstavnik ovlaštenog organa, policajac Miloš J. istog dana učestvovao i u incidentnoj situaciji kada ga je napala grupa građana s banjalučkog Trga. Tada mu je pocijepana uniforma, a on se držao i za oružje, zbog čega se čeka odvojen postupak.

"Koliko je ta situacija bila napeta, govori da se on tada pridržavao za oružje. To budi sumnju u njegovu nepristrasnost", rekao je Malešević u obrazloženju za izuzeće pripadnika policije.

Suzana Radanović, koja je i u sudnici držala fotografiju svog sina Davida, pozvala je sud da sudi, kako je rekla, ubicama njenog sina.

"Izdržavam dvoje djece, treće ste mi ubili. Tražite ubice, a ne majci da sudite", rekla je Radanović dodajući da ona živi u Austriji i da ne zna da li može doći na novo ročište.

Njen advokat je rekao da sada ostaje da se čeka novo ročište.

"Tražili smo izuzeće i sud je morao prekinuti ročište i ostajemo da čekamo novo koje bi trebalo biti sredinom decembra", istakao je Malešević.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...