BiH
424

Prekinuta sjednica Skupštine KS: Smajić fizički nasrnuo na Kojovića

Piše: A. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je 17. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo (KS) prekinuta zbog tučnjave zastupnika, a nakon što je Rasim Smajić, zastupnik BOSS-a fizički nasrnuo na Peđu Kojovića, zastupnika Naše stranke, nastavljena je u 12:15 sati.

Kako je za portal Klix.ba kazao Zvonko Marić (SBB), do obračuna na sjednici je došlo nakon pitanja i inicijative zastupnice Sabine Ćudić (Naša stranka).

"Sabina Ćudić je postavila pitanje u vezi s parkiranjem i parking mjestima u Kantonu Sarajevo, pritom aludirajući na zastupnika Rasima Smajića koji je, prema njenim riječima, primijećen kako je nekoliko puta parkirao automobil na za to nepredviđena mjesta. Kada je zastupnica Ćudić završila izlaganje, Smajić je bio izrevoltiran i izgovorio je mnogo nepristojnih riječi", kazao je Marić za Klix.ba.

Dodao je kako su u cijelom slučaju intervenirali predsjednik Kluba Naše stranke Peđa Kojović, koji je Smajića fizički pokušao spriječiti u govorenju neprimjerenih riječi i ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić koji mu je zaprijetio.

"Treba znati da se slične stvari dešavaju i u turskom parlamentu, a nama definitivno nisu potrebne", dodao je Marić.

Predsjedavajuća Skupštine KS Ana Babić sazvala je kolegij na kojem se raspravlja o situaciji koja je nastala u Skupštini. Babić je prekinula zasjedanje, a ubrzo je ukinut i live prijenos na Televiziji Sarajevo.