BiH
0

Prekinuta sjednica jer nije usvojen dnevni red

FENA
Nakon trosatne rasprave današnja sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva je prekinuta jer nije usvojen dnevni red.

Prijedlog Odluke o pristupanju promjeni Statuta Grada Sarajeva je tačka dnevnog reda o kojoj se najviše raspravljalo. Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću tražio je da se Prijedlog ove odluke povuče s dnevnog reda, međutim, taj prijedlog nije prošao te je tačka ostala na dnevnom redu.

Tokom glasanja o ponuđenom dnevnom redu na kojem je bio između ostalih i Prijedlog odluke o pristupanju promjeni Statuta Grada Sarajeva dnevni red nije usvojen. Za predloženi dnevni red je glasalo 10 vijećnika, četiri su bila protiv i sedam suzdržanih.

“Sve tačke koje su bile na današnjoj sjednici, s obzirom na to da nisu prošle, bit će sastavni dio rasprave na Kolegiju Gradskog vijeća zajedno s tačkama koje su programom rada Gradskog vijeća predviđene za naredni period. Nekoliko stvari koje su danas bile na dnevnom redu predstavljaju hitnu obavezu Grada Sarajeva da ih provodi i stoga ćemo hitno sazvati Kolegij Gradskog vijeća i pokušati organizirati održavanje nove sjednice”, kazao je novinarima nakon prekida sjednice predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Marin Ivanišević.

Na današnjoj sjednici je dogovoreno da se u 5. juna održi vanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o Prijedlogu odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana Kvadrant “C” Marijin-Dvor. Na sjednicu će biti pozvani i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova BiH, Prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Novo Sarajevo i zainteresirani investitori.