BiH
0

Prekinut štrajk radnika "Krivaje"

FENA
Delegacija Vlade Federacije BiH, koju je predvodio ministar za energetiku, industriju i rudarstvo Vahid Hećo, sinoć je na sastanku u Zavidovićima sa Sindikatom i Štrajkačkim odborom Industrijskog preduzeća Krivaja postigla dogovor o "zamrzavanju" generalnog štrajka 2.400 radnika ovog preduzeća.

"Pozvali smo radnike da se nastavi proces proizvodnje koji je prekinut 12. januara. Vjerujemo da će predstavnici većinskog vlasnika ispoštovati ovo što smo dogovorili, a tiče se rokova za isplatu plaća", izjavio je Vehbija Aličić, predsjednik Sindikata "Krivaje".

Kako je, nakon višesatnog sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici uprave "Krivaje" na čelu sa generalnim direktorom Jusufom Čahtarevićem, izjavio ministar Hećo, u rješavanje problema Vlada FBiH uključit će se osiguranjem transakcijskog računa za redovnu isplatu radničkih plaća.

Zbog velikih kašnjenja u isplati plaća i nesređenih odnosa u preduzeću, radnici "Krivaje" u utorak i srijedu protestvovali su višesatnom blokadom saobraćaja na magistralnom putu M-17.