Mostar
0

Prekinut sastanak Čovića, Tihića i Dodika

Sarajevo-x.com
Nakon što je Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik napustio sastanak sa liderima SDA Slejmanom Tihićem i HDZ-a BiH Draganom Čovićem u Mostaru, jer oni nisu prihvatili uslove koje je postavio i druga dva lidera su morala odustati od sastanka.

Na sastanku se, kako je najavljeno trebalo raspravljati o nadležnostima Predsjedništva i Parlamenta na najvišoj državnoj razini, te o državnoj imovini, no sastanak je negdje oko 12 sati napustio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Zajednička je procjena Tihića i Čovića kako danas nije bio kvalitetan ambijent i ozračje za održavanje sastanka, te da Prudski proces nije prekinut, ali da za takve stvari treba normalan ambijent.

Lideri HDZ-a BiH i SDA novinarima su kazali kako će razgovori biti nastavljeni u idućih desetak dana te da će precizan datum sastanka biti naknadno utvrđen između trojice lidera.

Napominjemo, Dodik je nakon napuštanja sastanka novinarima izjavio: "Jasno sam im rekao na kraju sastanka šta su moji uslovi, pri čemu sam naglasio neupitnost teritorijalnog kapaciteta Republike Srpske. Pošto nisu htjeli da prihvate, napustio sam sastanak".

Također, otkazana je i konferencija za novinare Čovića, Tihića i Dodika koja je bila najavljena za 14 sati