MUPTK
0

Prekinut lanac prostitucije u Tuzli

FENA
Tokom noći između 18. i 19. jula u Tuzli je izvedena zajednička akcija "suzbijanja krivičnog djela navođenja na prostituciju", u kojoj su učestvovali pripadnici Federalnog i Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) te inspektori Porezne uprave Federacije BiH.

Prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona sinoć je izvšen pretres ugostiteljskog objekta "Motel Tuzla" u tuzlanskoj mjesnoj zajednici Šički Brod čiji je vlasnik Mustafa K.

Nakon toga uslijedio je i pretres još četiri objekta za koje se osnovano sumnja da se u njima vrši pružanje seksualnih usluga.

Tokom akcije pronađene su četiri djevojke od kojih su tri državljanke Srbije kao i određeni predmeti koji upućuju na organizirano pružanje seksualnih usluga, ali i određena količina municije i oružja.

"Slobode su lišene tri osobe i to vlasnik objekta i još dvije osobe nad kojima se trenutno vrši kriminalistička obrada. Motel Tuzla je zapečaćen a nakon dokumentiranja slučaj će preuzeti Kantonalno tužiteljstvo u Tuzli", kazao je Miralem Malkić, portparol policijskog komesara Tuzlanskog kantona.