{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preinačena presuda u predmetu Mirsad Bektašević i drugi

F
18.6.2007. u 14:52
0
0
Preinačena presuda u predmetu Mirsad Bektašević i drugi
0
Preinačena presuda u predmetu Mirsad Bektašević i drugi
Mirsad Bektašević
Vijeće Apelacionog odjeljenja Odjela II za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju u Sudu BiH, 21. maja ove godine donijelo je presudu u predmetu Mirsad Bektašević i drugi kojom se djelimično uvažavaju žalbe branioca optuženih te se presuda prvostepenog vijeća preinačava u pogledu trajanja zatvorske kazne.
Mirsadu Bektaševiću je tako presudom Apelacionog vijeća preinačena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 15 godina i četiri mjeseca na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina i četiri mjeseca. U izrečenu kaznu uračunava mu se vrijeme koje je proveo u pritvoru od 19. oktobra 2005. godine.

Abdulkadiru Cesuru je preinačena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 13 godina i četiri mjeseca na kaznu od šest godina i šest mjeseci, a uračunava mu se vrijeme provedeno u pritvoru od 19. oktobra 2005. godine.

Bajri Ikanoviću je kazna zatvora preinačena sa osam godina na četiri godine. I njemu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 18. novembra 2005. godine.

Kazna zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci Senadu Hasanoviću je presudom Apelacionog vijeća preinačena u kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

U ostalom dijelu prvostepena presuda ostaje neizmjenjena, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: