{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pregledano stotinu žena, kod dvije nađene promjene

S
19.4.2012. u 16:57
0
1
Pregledano stotinu žena, kod dvije nađene promjene
0
Pregledano stotinu žena, kod dvije nađene promjene
Više od stotinu žena obavilo je besplatni mamografski pregled u sjedištu Crvenog krsta Republike Srpske u Palama, a kod dvije su utvrđene promjene, rekao je danas u Palama Zlatko Maksimović, direktor Doma zdravlja Bijeljina, čiji je pokretni mamograf.
Pokretni mamograf, koji je već tri dana na Palama, ostaće u ovom gradu i sutra, jer se javio veliki broj žena koje žele da obave mamografski pregled, istakao je Maksimović.

"Rak dojke je najčešće oboljenje kod žena, a mamografija može rano otkriti promjene. Ako se promjene otkriju na vrijeme, onda se bolest može uspješno liječiti. U godinama krize treba što više ulagati u zdravstvo, a pogotovo u primarnu zdravstvenu zaštitu'', rekao je Maksimović, koji je i predsjednik Komisije za zdravstvenu djelatnost u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Maksimović je naglasio da će pokretni mamograf biti upućen u svako mjesto odakle stigne poziv i gdje budu obezbijeđeni troškovi koje ima Dom zdravlja Bijeljina za mamograf.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović rekao je da ova akcija ima za cilj da se izađe u susret svim ženama koje žele da obave ovaj pregled, zbog čega je akcija inicirana i provedena u saradnji sa opštinom Pale i domovima zdravlja Pale i Bijeljina.

On je uputio poziv svim stanovnicama Pala i okolnih opština da se aktivno uključe u akciju ranog otkrivanja i liječenja raka dojke, kao jednog od najčešćih karcinoma kod žena.

Mihajlović je istakao da će, nakon Pala, Crveni krst Republike Srpske nastaviti ovu akciju organizovanjem mamografskog pregleda u Petrovu, Loparama i Srebrenici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: