{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preglasavanjem u Vladi FBiH marginaliziraju se hrvatski dužnosnici

F
17.4.2008. u 16:31
0
0
Preglasavanjem u Vladi FBiH marginaliziraju se hrvatski dužnosnici
0
Preglasavanjem u Vladi FBiH marginaliziraju se hrvatski dužnosnici
Preglasavanje u Vladi Federacije BiH, kao način njenog funkcioniranja, loša je poruka jer vodi ka marginalizaciji i majorizaciji izabranih i imenovanih dužnosnika i hrvatskog naroda u cjelini, od strane političkih predstavnika bošnjačkih stranaka, tvrdi se u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HSS-NHI-ja.
Doda li se ovome i "izbacivanje" Hrvata iz javnih poduzeća, jasno je da postoje skrivene i opasne namjere partnerskih stranaka i u Federaciji BiH i na državnoj razini, ističe se u priopćenju.

"Bošnjačke stranke, ali i one koje nemaju taj predznak, a vode sličnu politiku, s jedne se strane deklarativno zalažu za jačanje institucija BiH i ravnopravnost svih naroda, a sa druge strane u Federaciji žele svojom dominacijom utjecati na stajališta, odluke, položaj, prava, interese, imenovanja i sam izbor predstavnika hrvatskog naroda.

Ovo je značajno upozorenje Hrvatima pred predstojeće razgovore o ustavnim promjenama u BiH, koje bitno utječe i na stajališta političkih predstavnika hrvatskog naroda o budućem ustroju BiH, ali je i snažan argument onima koji se zauzimaju za konačnu podjelu BiH.

HSS-NHI dosljedno će se zauzimati za načela istaknuta u Kreševskoj deklaraciji jer smatra da je budućnost Bosne i Hercegovine u zdravim partnerskim odnosima utemeljenim na paritetu, konsenzusu, iskrenosti u namjerama i dosljednosti u političkom djelovanju", navodi se u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HSS-NHI-ja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: