Spašen na vrijeme
5.7k

Pregaženi pas iz Gračanice ima više lomova, slijede oporavak i udomljavanje

A. B.
Ženka Haskija je zbrinuta u Veterinarskoj stanici u Gračanici, Foto: Facebook
Ženka Haskija je zbrinuta u Veterinarskoj stanici u Gračanici, Foto: Facebook
Jučer je u Gračanici na monstruozan način traktorom pregažena ženka haskija koja je zahvaljujući brzoj reakciji MUP-a, Udruženja "Dreams" i veterinara Nermana Avdića spašena i pružena joj je sva potrebna pomoć.
Nakon obavljenog pregleda ustanovljeno je da ova nesretna životinja ima više prijeloma.

Naime, pas je zbrinut u JP "Veterinarska stanica Gračanica" gdje je i zaposlen veterinar Nerman Avdić. Nakon RTG snimaka dijagnosticirane su frakture obje bitne kosti kao i fraktura tibie.

STIGLI SU RTG SNIMCI PSA PREGAŽENOG TRAKTOROMNa osnovu snimaka dijagnosticirane su frakture obje butne kosti kao i...

Posted by JP "Veterinarska stanica" d.o.o Gračanica on Tuesday, November 24, 2020
"Na svu sreću kičma, zdjelica i vitalni organi su bez većih oštećenja. Ortopedski zahvat jedne noge je predviđen za sutra u saradnji s Veterinarskom stanicom PET DOC 4U Lukavac, dok će fraktura na drugoj nozi biti sanirana tri dana nakon prvog zahvata. Držimo fige nedužnom psu", naveli su iz Veterinarske stanice Gračanica

Također su naglasili i to da neće biti potrebne nikakve donacije i da će Veterinarska stanica Gračanica pokriti sve troškove.

"Finansirat ćemo operativne zahvate, postoperativno terapiranje kao i zbrinjavanje psa", naveli su.

Podsjećamo, sinoć u mjestu Rašljeva kod Gračanice jedan od najvjerovatnije mještana tog područja je bezobzirno i monstruozno pregazio ovu ženku haskija koja je od straha bježala ispred traktora i lajala.

Međutim on nije odustajao nego je nekoliko puta pregazio i pobjegao. Nakon toga se i vratio te nesretnu životinju koja je nepomično ležala odveo u štalu na svom imanju i zaključao. Kada su navedeni ljudi došli da je spase zabranio je prilaz, međutim, reagovala je i policija i psu je pružena potrebna pomoć.

Također, iz policije u Gračanici su kazali da će protiv počinioca biti podnesena krivična prijava, ali nisu otkrivali njegov identitet.