BiH
0

Preduzeće "Park" dobilo nove kosilice

FENA
Radnici KJKP "Park" svoje svakodnevne zadatke i aktivnosti na uređenju i čišćenju javnih zelenih površina, posebno košnji trave od sada će obavljati efektnije i brže zahvaljujući novoj opremi i mašinama za rad i to deset samohodnih rotacionih kosilica za travu.

Nabavku novih motornih kosilica za travu "Park" je izvršio zahvaljujući podršci Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u finansiranju tog projekta.

Na platou ispred upravne zgrade "Parka" u "Pionirskoj dolini" danas je obavljena primopredaja i prezentacija opreme kojoj su prisustvovali premijer KS-a Suad Zeljković i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a Zlatko Petrović.

Premijer Zeljković pohvalio je dosadašnji rad radnika preduzeća "Park" ističući da ovakvih aktivnosti treba biti mnogo više, a sve s ciljem da građani KS-a imaju što kvalitetnije i uređenije zelene površine.

Prema najavama ministra Petrovića rezultati nove opreme preduzeća "Park" bit će vidljive odmah na terenu prilikom jesenjeg uređenja zelenih površina.

Direktor preduzeća "Park" Safet Baltić zahvalio je Vladi KS-a i resornom ministarstvu na podršci, te nabavku deset novih kosilica ocijenio velikom i vrlo značajnom posebno u situaciji kada preduzeće od 26 trenutno raspoloživih njih gotovo pola i nije u prilici koristiti, jer su amortizovane.

Vrijednost novonabavljenih kosilica iznosi oko 44.000 KM.