{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavništvo RS-a "logistička priprema" za fondove EU

F
6.3.2009. u 19:00
0
0
Predstavništvo RS-a "logistička priprema" za fondove EU
0
Predstavništvo RS-a "logistička priprema" za fondove EU
Foto: Reuters
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Predstavništvo RS-a u Briselu jedno "od mjesta logističke pripreme mnogih pojedinaca iz RS-a, i to ne samo iz Vlade RS, već i iz privrednih organizacija koje će koristiti pretpristupne fondove i svake vrste podsticaja koje dolaze iz Evropske unije“.
On je novinarima u Banjoj Luci kazao da je u okviru njegovog kabineta "ranije formirano posebno odjeljenje koje se bavi pitanjima evropskih integracija i pretpristupnih fondova, te da su tu ljudi koji su dovoljno edukovani i sposobni da budu glavni filter za sve ono što izlazi iz RS-a prema BiH i EU“.

Govoreći o hidroenergetskim potencijalima RS-a, entitetski premijer je dodao da je u završnoj fazi izrada projekta za izgradnju hidroelektrane "Buk Bijela" kapaciteta od 180 megavata i da će to biti "jedan sasvim novi projekt“.

Tokom 2009. godine na rijeci Bosni, izjavio je, počet će izgradnja tri hidroelektrane, o čemu je obaviješten od norveških partnera kojima je data koncesija, a da će u ovoj godini otpočet i izgradnja hidroelektrane na Bistrici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: