BiH
0

Predstavnik OSCE-a za slobodu medija dolazi u BiH

FENA
Miklos Haraszti
Miklos Haraszti
Predstavnik OSCE-a za slobodu medija Miklos Haraszti doputovat će danas u trodnevnu posjetu BiH, a na poziv koji su prošle sedmice uputili šef Misije OSCE-a u BiH ambasador Douglas Davidson i viši zamjenik visokog predstavnika ambasador Peter Bas-Backer.

Douglas Davidson i Peter Bas-Backer poslali su poziv Miklosu Harasztiju zbog zabrinutosti da bi sloboda medija u BiH mogla biti ugrožena.

Kako je najavljeno iz Misije OSCE-a, tokom posjete Sarajevu i Banjoj Luci, Miklos Haraszti susrest će se sa međunarodnim zvaničnicima, bh političarima i predstavnicima medija.

Razgovarat će s visokim predstavnikom Christianom Schwarz-Schillingom, novim predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem, premijerom RS Miloradom Dodikom, predsjednikom Narodne skupštine RS Igorom Radojčićem, predstavnicima Regulatorne agencije za komunikacije, Vijeća za štampu, Udruženja elektronskih medija, Udruženja bh. novinara i predstavnicima Udruženja mladih novinara iz RS te Mehmedom Agovićem, novoimenovanim generalnim direktorom RTV BiH i Željkom Kopanjom, glavnim i odgovornim urednikom Nezavisnih novina.

Za srijedu je planirano da se OSCE-ov predstavnik za slobodu medija Miklos Haraszti obrati na konferenciji za medije.