{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom razmatrao informaciju o stanju i trendovima na bh. tržištu rada

F
5.9.2007. u 17:35
0
0
Predstavnički dom razmatrao informaciju o stanju i trendovima na bh. tržištu rada
0
Predstavnički dom razmatrao informaciju o stanju i trendovima na bh. tržištu rada
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu razmatrao informaciju o stanju i trendovima na tržištu rada BiH od juna 2006. do juna 2007. godine, s posebnim osvrtom na defninisanje strategije na međunarodnom planu o oblasti rada i zapošljavanja.
Nakon diskusije, usvojen je zaključak kojim se zadužuje Vijeće ministara da redovno, svakih šest mjeseci dostavlja informaciju Predstavničkom domu PSBiH o stanju i trendovima na tržištu rada BiH, te da u roku od tri mjeseca pripremi i Parlamentu dostavi strategiju na međunarodnom planu u oblasti rada i zapošljavanja.

Poslanici su danas razmatrali i informaciju Vijeća ministara BiH o realizaciji zaključaka Predstavničkog doma usvojenih uz Zakon o budžetu institucija BiH za ovu godinu, s posebnim naglaskom na usvajanje zakona o platama u institucijama BiH i osnivanje svih komisija koje je osnovalo Vijeće ministara BiH u prethodnom sazivu, izvještaj o razlozima za njihovo osnivanje i troškovima za njihov rad.

Predatvnički dom je izrazio nezadovoljstvo zbog kašnjenjja u donošenju zakona o plaćama u institucijama BiH. Poslanici nisu prihvatili informaciju Vijeća ministara BiH o osnivanju komisija koje je osnovalo Vijeće ministara u prošlom sazivu, jer ne sadrži relevantne podatke o naknadama članova komisija. Vijeće ministara je zaduženo da dopuni tu informaciju i do kraja septembra Parlamentu dostavi i te podatke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: