{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom PSBiH usvojio Prijedlog budžeta za 2014. godinu

A
30.12.2013. u 15:00
21
38
Predstavnički dom PSBiH usvojio Prijedlog budžeta za 2014. godinu
21
Predstavnički dom PSBiH usvojio Prijedlog budžeta za 2014. godinu
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je danas Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu sa amandmanima sadržanim u izvještaju Komisije za finansije i budžet.
Za predloženi budžet glasala su 23 poslanika, 14 ih bilo protiv, dok je jedan bio suzdržan. Predstavnički dom je trebalo da 23. decembra odlučuje o budžetu BiH za sljedeću godinu, ali je sjednica otkazana jer u Komisiji za finansije i budžet nije bio postignut dogovor o amandmanima na Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH.

Komisija za finansije i budžet prošle sedmice postigla je  saglasnost o 82 amandmana na budžet, ali je ostao sporan amandman Kluba poslanika HDZ-a BiH u vezi sa kapitalnim ulaganjima u Mostaru i šest miliona konvertibilnih maraka budžetskih sredstava za tu namjenu iz Banje Luke u Mostar.

Podsjetimo, Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH postigla je jutros dogovor o amandmanima na Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu.

Prema usvojenom prijedlogu, budžet iznosi 1,797 milijardi konvertibilnih maraka, od čega su ukupni prihodi za finansiranje institucija 950 miliona konvertibilnih maraka, a prihodi za servisiranje vanjskog duga 846,39 miliona i veći su za 57,91 milion KМ ili sedam posto u odnosu na ovogodišnji budžet. 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: