{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom PSBiH sutra o prijedlogu zakona o visokom obrazovanju u BiH

F
14.3.2007. u 16:45
0
0
Predstavnički dom PSBiH sutra o prijedlogu zakona o visokom obrazovanju u BiH
0
Predstavnički dom PSBiH sutra o prijedlogu zakona o visokom obrazovanju u BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o visokom obrazovanju u BiH, sa izvještajem Ustavnopravne komisije.
Poslanici bi u drugom čitanju trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o prekršajima, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Državnoj graničnoj službi BiH, te Prijedlog zakona o radijacijskoj i nuklearnoj sigurnosti u BiH.

U prvom čitanju bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama BiH, čiji je predlagač poslanik Momčilo Novaković.

Predviđeno je i razmatranje dvadesetak zakona koje je na privremenoj osnovi prograsio visoki predstavnik, a koji još uvijek nisu usvojeni u Predstavničkom domu. Članovi Kolegija Doma su uputili zahtjev da se ti zakoni razmatraju po hitnom postupku.

Na dnevnim redu bi trebao da se nađe i izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje sporazuma o prijedlogu zaključka poslanika Zlatka Lagumdžije u vezi sa izradom mape puta za povratak tzv. alžirske grupe iz Gvantanama, kao i izvještaji o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju te Ureda za razmatranje žalbi za 2006. godinu.

Trebalo bi biti obavljeno i imenovanje tri člana iz Predstavničkog doma u Ad hoc komisiju za provođenje procedure imenovanja Ombudsmena BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: