{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom PSBIH sutra o inicijativi za smjenu Alkalaja, Šepića i Crnatka

F
3.6.2008. u 17:19
0
0
Predstavnički dom PSBIH sutra o inicijativi za smjenu Alkalaja, Šepića i Crnatka
0
Predstavnički dom PSBIH sutra o inicijativi za smjenu Alkalaja, Šepića i Crnatka
Na dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, zakazane za sutra u Sarajevu, trebalo bi da bude potvrđivanje odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o razrješenju ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja, zamjenika ministra civilnih poslova BiH Senada Šepića i zamjenika ministra odbrane za politiku i planiranje Igora Crnatka.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić je početkom maja pokrenuo inicijativu za njihovo razrješenje s dužnosti nakon odluke Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH) kojom je ovoj trojici zbog kršenja Zakona o sukobu interesa zabranjeno kandidiranje za bilo koju neposredno ili posredno izabranu funkciju u naredne četiri godine.

Poslanici bi u drugom čitanju trebalo da razmatraju Prijedlog okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH, Prijedlog zakona o Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH.

Predviđena je i rasprava o principima Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH, te Prijedloga zakona o graničnoj kontroli.

Poslanici bi prije održavanja ove, trebalo da završe sjednicu Predstavničkog doma koja je prekinuta 14. maja, a na kojoj su između ostalog razmatrani Prijedlog zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, Prijedlog zakona o fiskalnom vijeću BiH te Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: