{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom PSBiH sutra o budžetu, Vijeću ministara i općoj sigurnosti

F
19.2.2008. u 18:13
0
0
Predstavnički dom PSBiH sutra o budžetu, Vijeću ministara i općoj sigurnosti
0
Predstavnički dom PSBiH sutra o budžetu, Vijeću ministara i općoj sigurnosti
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da u drugom čitanju razmatra Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu.
Prijedlog ovog zakona podržala je Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma, uz pet usaglašenih amandmana koje je usvojila. Ovim amandmanima okvir Prijedloga budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2008. godinu, usvojen od Predsjedništva BiH, svodi se na okvir Nacrta budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2008. usvojenog od Vijeća ministara BiH u iznosu od 1.186.357.560 KM.

Pred poslanicima bi se trebala naći i Informacija o općoj sigurnosti u BiH, s posebnim osvrtom na maloljetničku delikvenciju.

Na dnevnom redu bi trebalo biti i potvrđivanje imenovanja zamjenika predsjedavajućeg, ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH.

Ukoliko nadležna parlamentarna komisija do početka sjednice Predstavničkog doma dostavi mišljenje, poslanici će u prvom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH i Prijedlog zakona o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i o agencijama za podršku policijskoj strukturi u BiH.

Predviđeno je i razmatranje Informacije Vijeća ministara o aktivnostima u vezi sa formiranjem i radom Komisije ispitivanju istine o stradanju Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu u periodu od 1992. do 1995. godine.

Također bi trebao biti razmatran Prijedlog rezolucije o spremnosti BiH za NATO integracije, te data saglasnost za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlada ostalih zemalja učesnica SEECP-a, Misije privremene uprave Ujedinjenih nacija na Kosovu, uime Kosova, u skladu sa Rezolucijom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija broj 1224.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: