{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom PSBiH ponovo o prijedlozima zakona o reformi policije

F
1.4.2008. u 19:18
0
0
Predstavnički dom PSBiH ponovo o prijedlozima zakona o reformi policije
0
Predstavnički dom PSBiH ponovo o prijedlozima zakona o reformi policije
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine bi na sjednici zakazanoj za srijedu u Sarajevu trebalo da razmata prijedloge Zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture Bosne i Hercegovine i Zakona o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i o agencijama za podrušku policijskoj strukturi BiH.
Prvobitni prijedlozi ovih zakona, čiji je predlagač bilo Vijeće ministara BiH, već su bili u parlamentarnoj proceduri, ali nisu dobili potrebnu podšku u komisijskoj fazi. Nakon toga su uslijedili pokušaji postizanja dogovora o eventualnim amandmanima i proceduri njihovog ponovnog razmatranja.

Kako je rečeno danas nakon sjednice Kolegija Predstavničkog doma PSBiH u proširenom sastavu, postoje dva službena zahtjeva za uvrštavanje u dnevni red po hitnom postupku dva zakona iz oblasti reforme policije.

Radi se o zahtjevima SNSD-a i Stranke za BiH, ali se pojavio i zahtjev zamjenika predsjedavajućeg ovog doma Nike Lozančića, koji će sadržavati kompromisni prijedlog.

Kako je rečeno, prijedlog SNSD-a je ustvari prijedlog zakona Vijeća ministara BiH, dok je prijedlog Stranke za BiH, tekst koji je utvrdilo Vijeće ministara BiH korigiran amandmanom ove stranke na oba zakona u završnim i prijelaznim odredbama.

Iz Parlamentarne skupštine je najavljeno da će konačni dnevni red sutrašnje sjednice biti utvrđen neposredno po početku sjednice, međutim, najavljena je mogućnost da se poslanicima predloži da reformski policijski zakoni dobiju prioritet i da se o njima raspravlja na odvojenoj sjednici Predstavničkog doma koja bi bila održana prije sjednice sa ranije predloženim dnevnim redom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: