{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom PSBiH o protuminskom djelovanju

F
24.6.2009. u 07:40
0
0
Predstavnički dom PSBiH o protuminskom djelovanju
0
Predstavnički dom PSBiH o protuminskom djelovanju
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici sazvanoj za danas u Sarajevu trebalo da u prvom čitanju razmatra Prijedlog zakona o protuminskom djelovanju u Bosni i Hercegovini.
Predloženim zakonom predviđeno je da se Centar za uklanjanje mina u BiH transformira u Agenciju za protuminsko djelovanje u BiH kao upravnu organizaciju u sastavu Ministarstva civilnih poslova.

Ovaj zakon stvara uvjete za sufinansiranje provođenja strategije BiH 2009-2019. na svim nivoima vlasti.

Poslanici bi trebalo da u drugom čitanju razmatraju Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji te u prvom čitanju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Godišnja platforma o sigurnosno-obavještajnoj politici, Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2008. godinu, Izvještaj revizije učinka o temi "Proces zapošljavanja državnih službenika u institucijama BiH" (podnosilac: Ured za reviziju institucija BiH) te Privremeni izvještaj Istražne komisije za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava.

Dom bi se trebao izjasniti i o inicijativi poslanika Remzije Kadrića i Adema Huskića za raspravu o temi "Dostignuti nivo implementacije Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: