BiH
0

Predstavnički dom PSBiH danas o Zakonu o ličnoj karti

FENA
Prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ličnoj karti državljana BiH i Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH trebali bi se naći pred poslanicima na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Na prošloj sjednici ovog doma odgođeno je izjašnjavanje o ova dva zakonska prijedloga.

Na dnevnom redu trebalo bi da se nađe i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o sistemu državne pomoći u BiH, o čemu je također odgođeno izjašnjavanje na prošloj sjednici.

Predstavnički dom bi trebalo da se izjasni i o zahtjevu poslanika Nike Lozančića za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH po hitnom postupku.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH te Prijedloga zakona o dopuni Zakona o prekršajima.

Trebalo bi biti razmatrano i više zakonskih prijedloga u prvom čitanju, među kojima su Prijedlog zakona o unutrašnjoj reviziji institucija BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, Prijedlog zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH.