{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom PSBiH danas o ličnoj karti

F
22.9.2011. u 08:05
0
5
Predstavnički dom PSBiH danas o ličnoj karti
0
Predstavnički dom PSBiH danas o ličnoj karti
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) danas bi na sjednici u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ličnoj karti državljana Bosne i Hercegovine.
Predložene izmjene i dopune, između ostalog, predviđaju da se u novu ličnu kartu ugrađuju biometrijski podaci, isti oni koji su ugrađeni u putne isprave, a novina bi bila i uvođenje elektronskog potpisa, o čijem bi se stavljanju na ličnu kartu građani dobrovoljno izjašnjavali.

Prijedlog ovog zakona nije dobio pozitivno mišljenje Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Članovi komisije iz RS-a glasali su protiv predloženog zakona, nakon što nisu usvojeni njihovi amandmani.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje čiji je cilj omogućavanje entitetima i Brčko Distriktu BiH da građanima propišu dodatne rokove za verifikaciju devizne štednje.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Izvještaj iz oblasti poljoprivrede za BiH za 2010. godinu, kao i Prijedlog zaključka Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH povodom razmatranja Izvještaja Ministarstva sigurnosti BiH o provedenom operativnom i tehničkom nadzoru u oblasti zaštite tajnih podataka u 2010. godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: