{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom PSBiH danas o budžetu, policiji, Vijeću ministara i općoj sigurnosti

F
20.2.2008. u 12:09
0
0
Predstavnički dom PSBiH danas o budžetu, policiji, Vijeću ministara i općoj sigurnosti
0
Predstavnički dom PSBiH danas o budžetu, policiji, Vijeću ministara i općoj sigurnosti
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu u drugom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu.
Prijedlog ovog zakona podržala je Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma, uz pet usaglašenih amandmana koje je usvojila. Ovim amandmanima okvir Prijedloga budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2008. godinu, usvojen od Predsjedništva BiH, svodi se na okvir Nacrta budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2008. usvojenog od Vijeća ministara BiH u iznosu od 1,186 milijardi KM (1.186.357.560 KM).

Poslanici će u prvom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH i Prijedlog zakona o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i o agencijama za podršku policijskoj strukturi u BiH. Prije početka sjednice Doma predložene zakone razmatrala je nadležna parlamentarna komisija.

Na dnevnom redu današnje sjednice je i potvrđivanje imenovanja zamjenika predsjedavajućeg, ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH.

Pred poslanicima bi se trebala naći i Informacija o općoj sigurnosti u BiH, s posebnim osvrtom na maloljetničku delikvenciju i Informacija Vijeća ministara o aktivnostima u vezi s formiranjem i radom Komisije za ispitivanje istine o stradanju Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu od 1992. do 1995. godine.

Također bi trebao biti razmatran Prijedlog rezolucije o spremnosti BiH za NATO-integracije te data saglasnost za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlada ostalih zemalja učesnica SEECP-a, Misije privremene uprave Ujedinjenih nacija na Kosovu, uime Kosova, u skladu s Rezolucijom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija broj 1224.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: