{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom PSBiH danas o budžetu, policiji, Vijeću ministara i općoj sigurnosti

F
20.2.2008. u 12:09
0
0
Predstavnički dom PSBiH danas o budžetu, policiji, Vijeću ministara i općoj sigurnosti
0
Predstavnički dom PSBiH danas o budžetu, policiji, Vijeću ministara i općoj sigurnosti
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu u drugom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu.
Prijedlog ovog zakona podržala je Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma, uz pet usaglašenih amandmana koje je usvojila. Ovim amandmanima okvir Prijedloga budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2008. godinu, usvojen od Predsjedništva BiH, svodi se na okvir Nacrta budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2008. usvojenog od Vijeća ministara BiH u iznosu od 1,186 milijardi KM (1.186.357.560 KM).

Poslanici će u prvom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH i Prijedlog zakona o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i o agencijama za podršku policijskoj strukturi u BiH. Prije početka sjednice Doma predložene zakone razmatrala je nadležna parlamentarna komisija.

Na dnevnom redu današnje sjednice je i potvrđivanje imenovanja zamjenika predsjedavajućeg, ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH.

Pred poslanicima bi se trebala naći i Informacija o općoj sigurnosti u BiH, s posebnim osvrtom na maloljetničku delikvenciju i Informacija Vijeća ministara o aktivnostima u vezi s formiranjem i radom Komisije za ispitivanje istine o stradanju Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu od 1992. do 1995. godine.

Također bi trebao biti razmatran Prijedlog rezolucije o spremnosti BiH za NATO-integracije te data saglasnost za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlada ostalih zemalja učesnica SEECP-a, Misije privremene uprave Ujedinjenih nacija na Kosovu, uime Kosova, u skladu s Rezolucijom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija broj 1224.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: