{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom PSBiH 20. februara o općoj sigurnosti u BiH, Vijeću ministara i budžetu

F
14.2.2008. u 12:33
0
0
Predstavnički dom PSBiH 20. februara o općoj sigurnosti u BiH, Vijeću ministara i budžetu
0
Predstavnički dom PSBiH 20. februara o općoj sigurnosti u BiH, Vijeću ministara i budžetu
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za 20. februar trebalo da razmatra Informaciju o općoj sigurnosti u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na maloljetničku delikvenciju.
Razmatranje ove tačke inicirao je na jučerašnjoj sjednici tog doma poslanik Socijaldemokratske partije BiH Denis Bećirović, ističući da u ovom trenutku ne postoji ozbiljnije pitanje za cijelu BiH.

Na sjednici bi trebalo biti obavljeno i potvrđivanje imenovanja zamjenika predsjedavajućeg, ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH.

Nakon provjera obavljenih u SIPA-i i CIK-u BiH, parlamentarna Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara obavit će razgovor s kandidatima te dati mišljenje-preporuku Domu za njihovo potvrđivanje.

Poslanici bi u drugom čitanju trebali razmatrati Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu nakon što su jučer podržali principe predloženog zakona.

Na dnevnom redu bi se trebala naći i Informacija Vijeća ministara o aktivnostima u vezi s formiranjem i radom Komisije o ispitivanju istine o stradanju Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu od 1992. do 1995. godine; Prijedlog rezolucije o spremnosti BiH za NATO-ove integracije, te davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlada ostalih zemalja učesnica SEECP-a, Misije privremene uprave Ujedinjenih nacija na Kosovu, uime Kosova, u skladu s Rezolucijom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija broj 1224.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: