{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom PSBiH 20. februara o općoj sigurnosti u BiH, Vijeću ministara i budžetu

F
14.2.2008. u 12:33
0
0
Predstavnički dom PSBiH 20. februara o općoj sigurnosti u BiH, Vijeću ministara i budžetu
0
Predstavnički dom PSBiH 20. februara o općoj sigurnosti u BiH, Vijeću ministara i budžetu
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za 20. februar trebalo da razmatra Informaciju o općoj sigurnosti u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na maloljetničku delikvenciju.
Razmatranje ove tačke inicirao je na jučerašnjoj sjednici tog doma poslanik Socijaldemokratske partije BiH Denis Bećirović, ističući da u ovom trenutku ne postoji ozbiljnije pitanje za cijelu BiH.

Na sjednici bi trebalo biti obavljeno i potvrđivanje imenovanja zamjenika predsjedavajućeg, ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH.

Nakon provjera obavljenih u SIPA-i i CIK-u BiH, parlamentarna Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara obavit će razgovor s kandidatima te dati mišljenje-preporuku Domu za njihovo potvrđivanje.

Poslanici bi u drugom čitanju trebali razmatrati Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu nakon što su jučer podržali principe predloženog zakona.

Na dnevnom redu bi se trebala naći i Informacija Vijeća ministara o aktivnostima u vezi s formiranjem i radom Komisije o ispitivanju istine o stradanju Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu od 1992. do 1995. godine; Prijedlog rezolucije o spremnosti BiH za NATO-ove integracije, te davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlada ostalih zemalja učesnica SEECP-a, Misije privremene uprave Ujedinjenih nacija na Kosovu, uime Kosova, u skladu s Rezolucijom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija broj 1224.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: