{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom Parlamenta FBiH od danas bez predsjedavajućeg

F
22.1.2014. u 11:30
0
56
Predstavnički dom Parlamenta FBiH od danas bez predsjedavajućeg
0
Predstavnički dom Parlamenta FBiH od danas bez predsjedavajućeg
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon što je Predstavnički dom Parlamenta FBiH na vanrednoj sjednici razriješio dužnosti predsjedavajućeg Fehima Škaljića a na njegov zahtjev, novi predsjedavajući iako je to bilo najavljeno dnevnim redom danas nije imenovan.
Nijedan poslanički stranački klub, naime, nije predložio budućeg predsjedavajućeg niti je parlamentarna Komisija za izbor i imenovanja dobila do danas ikakav prijedlog.

Dopredsjedavajući Tomo Vidović je zbog toga, ubrzo nakon Škaljićevog razrješenja okončao današnju sjednicu i narednu najavio za 28. i 29. januar, kada će opet biti riječi o imenovanju novog rukovodioca ako bude zvaničnih prijedloga kandidata.

Fehim Škaljić, kadar Saveza za bolju budućnost BiH, razriješen je dužnosti s 83 poslanička glasa. Niko nije glasao "protiv", a pet poslanika je bilo suzdržano.

Škaljić je početkom januara podnio neopozivu ostavku na mjestu predsjedavajućeg Predstavničkog doma uz obrazloženje da je stranka iz koje dolazi ( Savez za bolju budućnost BiH) istupila iz parlamentarne većine na federalnom nivou.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: