BiH
0

Predstavnički dom Parlamenta FBiH od danas bez predsjedavajućeg

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon što je Predstavnički dom Parlamenta FBiH na vanrednoj sjednici razriješio dužnosti predsjedavajućeg Fehima Škaljića a na njegov zahtjev, novi predsjedavajući iako je to bilo najavljeno dnevnim redom danas nije imenovan.

Nijedan poslanički stranački klub, naime, nije predložio budućeg predsjedavajućeg niti je parlamentarna Komisija za izbor i imenovanja dobila do danas ikakav prijedlog.

Dopredsjedavajući Tomo Vidović je zbog toga, ubrzo nakon Škaljićevog razrješenja okončao današnju sjednicu i narednu najavio za 28. i 29. januar, kada će opet biti riječi o imenovanju novog rukovodioca ako bude zvaničnih prijedloga kandidata.

Fehim Škaljić, kadar Saveza za bolju budućnost BiH, razriješen je dužnosti s 83 poslanička glasa. Niko nije glasao "protiv", a pet poslanika je bilo suzdržano.

Škaljić je početkom januara podnio neopozivu ostavku na mjestu predsjedavajućeg Predstavničkog doma uz obrazloženje da je stranka iz koje dolazi ( Savez za bolju budućnost BiH) istupila iz parlamentarne većine na federalnom nivou.