{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom Parlamenta FBiH o istraživanju nafte

F
23.7.2012. u 14:26
0
1
Predstavnički dom Parlamenta FBiH o istraživanju nafte
0
Predstavnički dom Parlamenta FBiH o istraživanju nafte
U Sarajevu je za 24. i 25. juli sazvana 17. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.
U proceduri su federalni zakoni o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u FBiH, kao i o zaštiti žiranata, koji je predložila poslanica Aida Čikić.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo, predlagača Ismeta Osmanovića, poslanika koji traži razmatranje ovog teksta po hitnom postupku, također je u najavljenom, izuzetno obimnom dnevnom redu.

Dom naroda Parlamenta FBiH zasjedao je 20. jula, ali je sjednica prekinuta i datum nastavka bit će naknadno poznat.

Bilo je najavljeno odlučivanje delegata o pokretanju procedure kod Ustavnog suda za smjenu pedsjednika FBiH Živka Budimira.

Predsjedavajući Radoje Vidović, na pres-konferenciji održanoj dva dana uoči sjednice, nije sumnjao u dovoljan broja glasova u novoj parlamentarnoj većini, potrebnih za pokretanje procedure za Budimirovu smjenu.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Fehim Škaljić na istoj je pres-konferenciji ustvrdio da bi i u tom domu bilo dovoljno glasova za pokretanje Budimirovog opoziva ako Ustavnom sudu zatreba mišljenje i tog parlamentarnog nivoa.

Prekid sjednice Doma naroda, pak, iz opozicije tumače kao spoznaju nove većine da 20. jula ipak nije imala dovoljno ruku za donošenje takve odluke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: