{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom obavio raspravu o Prijedlogu zakona o fiskalnom vijeću BiH

F
FENA
14.5.2008. u 15:58
0
0
Predstavnički dom obavio raspravu o Prijedlogu zakona o fiskalnom vijeću BiH
0
Predstavnički dom obavio raspravu o Prijedlogu zakona o fiskalnom vijeću BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH obavio je raspravu u drugom čitanju o Prijedlogu zakona o fiskalnom vijeću BiH.
Predloženim zakonom osniva se fiskalno vijeće BiH čiji je zadatak koordinacija fiskalne politike u BiH radi osiguranja makroekonomske stabilnosti i fiskalne održivosti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH i Republike Srpske.

Uz koordinaciju fiskalne politike, nadležnosti fiskalnog vijeća su između ostalog, donošenje globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika u BiH, usvajanje prijedloga kratkoročnih i dugoročnih makroekonomskih projekcija, praćenje realizacije utvrđenih ciljeva i kriterija od donošenja i izvršavanja budžeta, kao i poduzimanje korektivnih mjera i aktivnosti u ovoj oblasti.

Poslanici su obavili raspravu i o još nekoliko prijedloga zakona među kojima i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH.

U toku je rasprava o Prijedlogu zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma podržala je predloženi zakon s 20 usvojenih amandmana, a uložen je i veliki broj amandmana koje će poslanici braniti na samoj sjednici Doma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: