{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom obavio raspravu o Prijedlogu zakona o fiskalnom vijeću BiH

F
14.5.2008. u 15:58
0
0
Predstavnički dom obavio raspravu o Prijedlogu zakona o fiskalnom vijeću BiH
0
Predstavnički dom obavio raspravu o Prijedlogu zakona o fiskalnom vijeću BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH obavio je raspravu u drugom čitanju o Prijedlogu zakona o fiskalnom vijeću BiH.
Predloženim zakonom osniva se fiskalno vijeće BiH čiji je zadatak koordinacija fiskalne politike u BiH radi osiguranja makroekonomske stabilnosti i fiskalne održivosti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH i Republike Srpske.

Uz koordinaciju fiskalne politike, nadležnosti fiskalnog vijeća su između ostalog, donošenje globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika u BiH, usvajanje prijedloga kratkoročnih i dugoročnih makroekonomskih projekcija, praćenje realizacije utvrđenih ciljeva i kriterija od donošenja i izvršavanja budžeta, kao i poduzimanje korektivnih mjera i aktivnosti u ovoj oblasti.

Poslanici su obavili raspravu i o još nekoliko prijedloga zakona među kojima i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH.

U toku je rasprava o Prijedlogu zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma podržala je predloženi zakon s 20 usvojenih amandmana, a uložen je i veliki broj amandmana koje će poslanici braniti na samoj sjednici Doma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: