{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom o Zakonu o prodaji stanova

F
FENA
13.7.2011. u 08:49
0
1
Predstavnički dom o Zakonu o prodaji stanova
0
Predstavnički dom o Zakonu o prodaji stanova
Nastavak druge redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja je započela u prošlom mjesecu, zakazan je za danas u Sarajevu.
Na dnevnom redu je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Slijedi problematika koja se odnosi na moguća zaduženja Federacije BiH na osnovu sporazumu s Međunarodnom asocijacijom za razvoj (IDA) u vezi s projektom jačanja zdravstvenog sektora te na osnovu bosanskohercegovačkog sporazuma sa Saudijskim fondom za razvoj o realizaciji projekta glavne gradske magistrale u Zenici.

Naredna pitanja na dnevnom redu ove sjednice tiču se osoba s invaliditetom u Federaciji BiH. Kako je navedeno, pred poslanicima će biti predložena strategija za izjednačavanje mogućnosti za ovu populaciju, i to kao dokument koji će važiti za period od 2011. do 2015. godine.

Na dnevnom redu su i odluke kojima su predloženi izrada desetogodišnjeg regulacionog plana historijskog gradskog područja Blagaj te usvajanje urbanističke osnove regulacionog plana historijskog gradskog područja u Počitelju.

Preostaje da se poslanici izjasne o nekoliko godišnjih izvještaja o radu pojedinih federalnih ili državnih vijeća, agencija i komisija ili, pak, njihovih upravnih struktura. Među tim subjektima su Komisija za električnu energiju (FERK), Nadzorni odbor Agencije za privatizaciju u FBiH, kao i Visoko sudsko i tužilaško vijeće Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: