BiH
0

Predstavnički dom FBiH prihvatio izvještaj o izvršenju budžeta za 2007. godinu

FENA
Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas je u Sarajevu prihvatio Izvještaj o izvršenju budžeta FBiH za 2007. godinu.

Izvještaj je poslanicima obrazložio federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda ocijenivši ga pozitivnim te ističući da je u prošloj godini ostvaren suficid od 36,4 miliona KM.

Premijer Federacije BiH Nedžad Branković zahvalio je Predstavničkom domu na podršci i da je ovo do sada prvi na vrijeme usvojeni izvještaj o izvršenju budžeta.

Poslanici su danas primili k znanju i Informaciju o finansiranju programa energetske zajednice jugoistočne Evrope i sredstava Svjetske banke.

U toku je rasprava o izboru sudije Ustavnog suda BiH iz reda bošnjačkog naroda a predloženi su Amor Mašović, Savima Sali-Terzić, Damir Arnaut, Mirsad Ćeman i Faris Vehabović.

Radna grupa za izbor i imenovanje Parlamenta FBiH odlučila je da članovima oba doma dostavi spisak svih pet imena i da se oni izjasne tajnim glasanjem.

Sudija Ustavnog suda bira se jer je sutkinja Hatidža Omerović otišla u penziju.

Predstavničkom domu je ponuđena još jedna lista to je izbor Nadzornog odbora Agencije za privatizaciju FBiH. Za predsjednika je predložen Sefedin Bajramović, a za članove Ivan Mikulić, Ljiljana Radl, Zijad Čehić i Zijad Jagodić.