{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom FBiH danas o privremenoj raspodjeli javnih sredstava

F
27.3.2006. u 09:18
0
0
Predstavnički dom FBiH danas o privremenoj raspodjeli javnih sredstava
0
Predstavnički dom FBiH danas o privremenoj raspodjeli javnih sredstava
Predstavnički dom Parlamenta Federacije danas će se na vanrednoj sjednici u Sarajevu izjašnjavati o tome da li da Federalnoj vladi odobri donošenje odluke o privremenoj raspodjeli sredstava s Jedinstvenog računa (PDV) korisnicima u Federaciji BiH.
Tu odluku inicirala je sama Vlada jer Zakon o raspodjeli sredstava s Jedinstvenog računa, mada prihvaćen u oba doma Federalnog parlamenta, još nije na snazi. O njemu još treba da se izjasni Ustavni sud FBiH, odnosno da ocijeni da li zakon povređuje vitalni nacionalni interes hrvatskog naroda. Ovo preispitivanje zatražio je Klub delegata Hrvata u Domu naroda Federalnog parlamenta.

Vlada je planirala da do konačnog izjašnjavanja Ustavnog suda premosti nedostatak zakonske regulative odlukom o privremenoj raspodjeli javnih sredstava korisnicima na federalnom nivou.

Dom naroda Federalnog parlamenta odobrio je Vladi 21. marta ovakvu odluku, ali da bi bila i donesena, mora danas da je odobri i Predstavnički dom.

Prema odluci Doma naroda od 21. marta, Vlada, osim što je dobila saglasnost za donošenje odluke o privremenoj raspodjeli sredstava s Jedinstvenog računa korisnicima na federalnom nivou, kantonalnim i općinskim nivoima te federalnoj Direkciji za ceste, treba akontativno da rasporedi ova sredstva prema kriterijima i do visine prihoda ostvarenih iz razdoblja 2005. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: