{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnički dom danas raspravlja o budžetu Federacije BiH

F
FENA
17.1.2018. u 08:07
0
4
Predstavnički dom danas raspravlja o budžetu Federacije BiH
0
Predstavnički dom danas raspravlja o budžetu Federacije BiH
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH danas će se na vanrednoj sjednici očitovati o ovogodišnjem budžetu FBiH, zakonu o njegovom izvršenju, te dopuni Zakona o budžetima u FBiH čiji je cilj osiguranje financiranja Grada Mostara u 2018. godini.
Vlada je predložila budžet u iznosu od 2.882,7 miliona KM, što je povećanje za 135 miliona KM u odnosu na prošlogodišnji budžet. Financiranje budžeta temeljeno je na domaćim izvorima, prvenstveno obveznicama koje su planirane u iznosu od 150 miliona KM.

Među najznačajnijim projektima su ulaganja u putnu infrastrukturu. Za te namjene planirana su 183 miliona KM koja će, putem Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija, biti usmjerena za izgradnju autocesta i brzih cesta.

Također, predloženim dnevnim redom predviđeno je da se poslanici danas izjasne o davanju saglasnosti na financijske planove vanbudžetskih fondova za 2018. godinu: Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH i Federalnog fonda solidarnosti.

Uz to, Predstavnički dom razmotrit će ovogodišnji finansijski plan Regulatorne komisije za energiju (FERK).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: