{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Predstavnici Senata SAD posjetili Ministarstvo odbrane BiH

Klix.ba
14.8.2018. u 14:36
0
7
Predstavnici Senata SAD posjetili Ministarstvo odbrane BiH
0
Predstavnici Senata SAD posjetili Ministarstvo odbrane BiH
Zamjenici ministra odbrane BiH Boris Jerinić i Sead Jusić sa saradnicima, sastali su se 14. augusta 2018.godine s izaslanstvom Komiteta vojne službe pri Senatu SAD koje je predvodio Dustin Walker.
Zamjenik ministra Jerinić iskazao je zadovoljstvo današnjim sastankom, tokom kojeg je upoznala delegacijao Senata SAD s aktivnostima i ciljevima rada Ministarstva obrane BiH, aktivnostima na ispunjavanju uvijeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP) za BiH, kao i procesu implementacije dokumenata Pregled obrane i Plan modernizacije OS BiH.

Tokom sastanka su, također, istaknute i zadaće Oružanih snaga BiH, među kojima su učestvovanje pripadnika Oružanih snaga BiH u međunarodnim misijama podrške miru.

Ovom prilikom naglašena je izuzetno dobra saradnja sa SAD, koje daju veliku potporu Bosni i Hercegovini, što je potvrđeno i tokom nedavnog održanog sastanka Američko-jadranske povelje u Hrvatskoj, na kojem je prisustvao i ministar obrane SAD g. Mattis.

Član komiteta vojne službe pri Senatu SAD Dustin Walker, pohvalio je napore Ministarstva obrane BiH na aktivnostima i usvajanju dokumenta Pregled odbrane, te izrazio želju za što skorije aktiviranje MAP-a, čime bi počela i implementacija ovog dokumenta. Također, on je pohvalio i doprinos BiH očuvanju mira u svijetu kroz učestvovanje u mirovnim misijama, te je istaknuo da je BiH stabilna i perspektivna zemlja.

Tokom sastanaka istaknuto je i zadovoljstvo bilateralno-odbrambenom suradnjom SAD i BiH, kao i mogućnostima njenog unapređenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: