BiH
0

Predstavnici SDU BiH o napadu na poslanika u Skupštini TK-a Refika Avdića

FENA
U povodu postavljanja nepoznate eksplozivne naprave u blizini osobnog automobila Refika Avdića, poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona i predsjednika Glavnog odbora SDU BiH, predstavnici ove stranke održali su danas u Tuzli pres konferenciju.

Informirali su javnost da je eksplozivna naprava eksplodirala, da je oštećen osobni automobil poslanika Avdića ali i Ugostiteljski objekt „Vis“, koji se nalazi uz magistralni put Tuzla - Sarajevo na ulazu u Kladanj, ispred kojeg je i aktivirana eksplozivna naprava.

Iako, kako su kazali, na sreću nije bilo žrtava, nezadovoljni su ponašanjem i načinom na koji istragu vode u Ministarstvu unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Navode da će na narednoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, zatražiti da se istragom u slučaju, kako sve nazivaju, terorističkog napada na poslanika u Skupštini kantona Refika Avdića, inače heroja odbrane Kladnja tokom agresije na BiH, bave Federalni MUP i SIPA te da se iz svega isključi Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona.