{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnici SDPBiH i Vijeća Evrope razgovarali o reformskim procesima u BiH

F
27.9.2007. u 12:17
0
0
Predstavnici SDPBiH i Vijeća Evrope razgovarali o reformskim procesima u BiH
0
Predstavnici SDPBiH i Vijeća Evrope razgovarali o reformskim procesima u BiH
Predstavnici Socijaldemokratske partije BiH i delegacije Parlamentarne Skupštine Vijeća Evrope – Monitoring misija danas su Sarajevu razgovarali o reformi policije, reformi ustava, napretku u ispunjavanju postprijemnih uvjeta koje je BiH prihvatila kao obavezu prilikom prijema u članstvo Vijeća Evrope.
Predsjednik SDPBiH Zlatko Lagumdžija prezentirao je prijedloge, sugestije i 12 amandmana koje je SDP posredstvom svog ekspertnog tima uputio na Nacrt protokola o ispunjavanju uvjeta za reformu policije u BiH.

Za SDP potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju je prioritet koji nema alternative, a reforma policije je ne samo uvjet za potpisivanje Sporazuma s Evropskom unijom nego je to potreba i interes građana i Bosne i Hercegovine u cjelini.

SDP pozdravlja napore usmjerene ka okončanju procesa reforme policije u duhu tri poznata principa utvrđena od Evropske unije.

S obje strane iskazana je zabrinutost ukupnim zastojem reformskih procesa u BiH i potreba prevazilaženja svih nesuglasica koje su danas prepreka na evropskom putu BiH.

Zaključeno je da je neophodno što prije nastaviti proces reformi u BiH i smanjiti političke tenzije koje traju još od predizborne kampanje prošle godine, saopćio je Centar za informiranje
SDPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: