{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnici saveza invalida kod Brankovića

S
Sarajevo-x.com
11.12.2008. u 11:07
0
0
Predstavnici saveza invalida kod Brankovića
0
Predstavnici saveza invalida kod Brankovića
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković je, prilikom današnjeg susreta s Koordinacijskim odborom koji okuplja devet saveza invalida u FBiH, istakao kako je Ferderalnoj vladi stalo do partnerskih odnosa s ovim asocijacijama.
"To se, prije svega, odnosi na zajedničko iznalaženje najoptimalnijih rješenja u oblasti zaštite invalida i na finkcioniranje njihovih organizacija", kazao je premijer.

S obzirom na činjenicu kako svaki od ovih devet saveza djeluje već duže od pola stoljeća, njihova iskustva u organiziranju socijalnog sektora su neprocjenjiva.

U toku razgovora, u kojima je sudjelovao i savjetnik premijera FBiH Radovan Vignjević, ukazano je i na pitanja finansiranja rada saveza invalida, te na nužnost uređenja ove oblasti u skladu sa evropskim i svjetskim standardima.

Premijer Branković upoznao je članove Kordinacijskog odbora i s aktuelnim ekonomskim stanjem u FBiH, te projekcijama za sljedeću godinu. Pri tome je upozorio na, već i kod nas osjetne, posljedice globalne finansijske krize.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: