BiH
0

Predstavnici Općine Tuzla razočarani presudom Jurišiću

FENA
Tuzla
Tuzla
Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović i predsjedavajuća Općinskog vijeća Tuzla Nada Mladina poraženi su činjenicom da je nevin čovjek Ilija Jurišić osuđen na 12 godina zatvorske kazne.

"Kada je presuda izračena bili smo totalno poraženi. Niko od svjedoka optužbe nije teretio Iliju Jurišića. Dakle sve je bilo jasno da se radi o čovjeku koji nije kriv. U presudi je navedeno sve ono što je tužitelj naveo. To samo po sebi govori da je presuda Jurišiću donesena onoga dana kada je uhapšen, ali je danas saopćena“, kazala je predsjedavajuća općinskog Vijeća Tuzla Nada Mladina.

Predstavnici Općine Tuzla, koji su pratili izricanje presude, kazali su da je Ilija Jurišić bio vidno razočaran presudom, koliko su, kako navode, mogli vidjeti kroz zamućeno staklo, ali ih je pozdravio dizanjem ruke kada su mu vezali ruke lisicama i vodili ga u pritvor".

Predstavnici Općine Tuzla najavili su da će odbrana podnijeti žalbu u roku od 30 dana, te da će u saradnji s Fondacijom „Istina, Pravda, Pomirenje“ vidjeti šta još mogu uraditi kao jedna lokalna zajednica jer je država BiH zakazala.

„Država BiH učinila je veliku nepravdu prema Iliji Jurišiću. Njene institucije su zakazale i nisu učinile gotovo ništa kako bi se on spasio“, navodi načelnik Tuzle Jasmin Imamović.