|

"Predstavnici OHR-a odgovaraće pred sudovima u svojim zemljama"

"Predstavnici OHR-a odgovaraće pred sudovima u svojim zemljama"
0
S
SRNA
24.11.2009. u 17:36
45
komentara
0

dijeljenja
"Predstavnici OHR-a odgovaraće pred sudovima u svojim zemljama" Foto: AP
Predstavnici OHR-a moraće kad-tad, a Republika Srpska ocijeniće koji je to trenutak, da odgovaraju pred sudovima zemalja iz kojih dolaze, jer su dosta kršili zakone i međunarodne ugovore u zemljama gdje su imali mandat, izjavio je danas predsjednik Vlade RS Milorad Dodik.
"Moraće jednom da se suoče sa tužbama koje ćemo sigurno podnijeti, jer neće uvijek iza njih stajati velika politika koja ih štiti", rekao je Dodik u Ugljeviku, komentarišući izvještaj visokog predstavnika upućen Savjetu bezbjednosti UN.

On je rekao da je visoki predstavnik zadužen da promoviše Dejton i da brani njegove odredbe.

"On je zadužen da tumači Dejton, jer on i jeste vrhovni njegov tumač, ali on nije taj koji proizvodi pravdu i on nije taj koji nameće zakone. U njima je problem, ne u nama. Oni su ti koji krše zakone", ponovio je Dodik.

Premijer Srpske podsjetio je na riječi predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića da je "ovo što radi visoki predstavnik više u svrhu odbrane njegove pozicije i njegovih privilegija, a ne njegov odnos prema stvarnosti".

Prema Dodikovim riječima, kada se čita šta je Incko napisao i dostavio Savjetu bezbjednosti, jedino se može zaključiti da je BiH "idiotska zemlja i ništa više".

"Visoki predstavnik pokušava da pred Savjetom bezbjednosti okalja ime svakog političara u BiH, a istovremeno traži da mi sa njim sarađujemo. Zašto?", pitao je Dodik.

On je zaključio da je itekako potrebno razgovarati, te da će se vrlo brzo znati na koji način će parlament RS reagovati o ovom pitanju.

"Oni smatraju da smo mi ovdje nedonoščad koja apsolutno nema ni svog digniteta ni karaktera. Ovaj put će vidjeti da to nije tako, da imamo i dignitet i karakter", poručio je Dodik.
Prijavi grešku


Komentari (45)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...