{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnici MMF-a uočili probleme u radu UIO

S
11.10.2012. u 15:25
0
2
Predstavnici MMF-a uočili probleme u radu UIO
0
Predstavnici MMF-a uočili probleme u radu UIO
Upravni odbor (UO) Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH održao je danas u Sarajevu sjednicu kojoj su prisustvovali članovi tehničke misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji su predstavili svoje zaključke u vezi sa procesom prikupljanja indirektnih poreza i carina u BiH.
Članovi tehničke misije MMF-a naglasili su da je UIO BiH institucija koja postoji šest godina, da je razvila mehanizme za uspješan rad u borbi protiv poreskih i carinskih prevara, ali da se oni još mogu unapređivati.

Iz UIO BiH saopšteno je da su članovi tehničke misije MMF-a dali određene sugestije o načinu organizacije Uprave i saradnje sa srodnim institucijama.

Predsjedavajući UO UIO i ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić rekao je da su predstavnici MMF-a uočili probleme u radu Uprave za koje se već izvjesno vrijeme pokušavaju pronaći rješenja aktivnostima rukovodstva i odlukama UO UIO BiH.

Špirić je dodao da će nakon izvještaja tehničke misije MMF-a, koji je u pripremi, UO UIO razmatrati njihove nalaze i sugestije kako bi se pronašla najbolja rješenja za sprečavanje poreskih i carinskih utaja.

On je naglasio da se u ovaj posao moraju uključiti sve nadležne institucije, pa i pravosuđe, koje godinama ne rješava predmete iz oblasti poreskih utaja.

Sjednici je prisustvovao i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Milan Cuc.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: