{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnici Gradskog vijeća Sarajeva posjetili Jevrejsku opštinu

F
5.7.2007. u 16:45
0
0
Predstavnici Gradskog vijeća Sarajeva posjetili Jevrejsku opštinu
0
Predstavnici Gradskog vijeća Sarajeva posjetili Jevrejsku opštinu
Predstavnici Komisije za odnose s vjerskim zajednicama i crkvama Gradskog vijeća Grada Sarajeva predvođeni predsjedavajućim Idrizom Hodžićem posjetili su danas Jevrejsku opštinu, čiji je predsjednik Boris Kožemjakin pozdravio ovaj vid saradnje i podrške Grada vjerskim zajednicama i crkvama te nacionalnim društvima.
Kožemjakin je zahvalio Gradu Sarajevu na učešću u obnovi fasade Aškenaske sinagoge, te kazao da će projekt obnove parketa u Sinagogi, čime bi taj objekt u potpunosti postao funkcionalan, kandidirati prema Gradu, Kantonu Sarajevo i općinama.

Također, tokom nedavne posjete predstavnika ove komisije Vrhbosanskoj nadbiskupiji rečeno je kako je obnova fasade na objektu te nadbiskupije jedan od prioritetnih projekata Grada Sarajeva koje namjerava realizirati u toku ove godine. Novac za njegovu realizaciju predviđen je u grantu za obnovu fasada iz budžeta Grada Sarajeva za ovu godinu.

Ocijenivši sve uspješniju saradnju između Grada i vjerskih zajednica i crkava, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije Luka Kasedžić zahvalio je tada gradskim vlastima što su iskazali spremnost da obnove ovaj reprezentativni objekt koji predstavlja dio bogate bh. kulturno-historijske baštine.

Predsjedavajući Komisije Idriz Hodžić ocijenio je da posjete Jevrejskoj opštini i Vrhbosanskoj nadbiskupiji predstavljaju nastavak saradnje koja je dobila na kvaliteti i sadržaju.

U ovoj godini će iz granta Grada Sarajeva za pomoć vjerskim zajednicama i crkvama dio novca biti usmjeren na sanaciju, zaštitu i restauraciju vjerskih objekata, a dio kao finansijska podrška aktivnostima i projektima vjerskih zajednica i crkava iz oblasti obrazovanja, kulture i karitativnih djelatnosti.

Predviđeni iznosi bit će raspoređeni u skladu s Pravilnikom koji je donijela gradonačelnica Sarajeva, prema omjerima i kriterijima koji su podržani i tokom susreta u Jevrejskoj opštini i Vrhbosanskoj nadbiskupiji, saopćeno je iz Službe za informiranje Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: