{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnici demobilisanih boraca u Vladi FBiH

S
8.2.2008. u 11:46
0
0
Predstavnici demobilisanih boraca u Vladi FBiH
0
Predstavnici demobilisanih boraca u Vladi FBiH
Demobilisani borci cijene sve što je Vlada Federacije BiH do sada učinila na rješavanju problema ove populacije i, stoga, je ne smatraju odgovornom za trenutno stanje u vezi sa isplatama naknade za nezaposlene za mjesec januar ove godine.
Ovo su federalnim ministrima za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zahidu Crnkiću i za rad i socijalnu politiku Perici Jelečeviću, na današnjem sastanku u Vladi Federacije BiH, saopćili predsjednik Saveza demobilisanih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 FBiH Mehmed Šišić i predsjednik Udruge umirovljenika i demobiliziranih branitelja HVO FBiH Ivan Jurčević, polazeći od činjenice da u kantonima ( osim Sarajevskog, Zeničko-dobojskog,Bosansko- podrinjskog i zapadno-hercegovačkog), nema naznaka da će na vrijeme početi isplata januarske naknade za nezaposlene.

Budući da se ova situacija ponavlja iz mjeseca u mjesec, očigledno je da se moraju tražiti trajnija rješenja za ovaj problem, rečeno je tokom današnjeg sastanka. U tom cilju je zaključeno da se inicira donošenje izmjena i dopuna Zakona o demobiliziranim borcima kako bi se, između ostalog, precizirali izvori finansiranja ovih naknada. Istovremeno, treba razmotriti mogućnost i ocijeniti potrebu izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda u skladu sa ranijim zaključcima zajedničkog sastanka federalnog i kantonalnih premijera sa predstavnicima demobilisanih boraca u Zenici.

O ovim pitanjima razgovaraće predstavnici demobilisanih boraca na sastanku sa federalnim premijerom i federalnim ministrom finansija tokom slijedeće sedmice, nakon što iz Vlade FBiH bude upućen dopis svim kantonima sa preporukom da odmah otpočnu isplatu januarskih naknada za nezaposlene demobilisane borce.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: