BiH
0

Predstavnici boračkih udruženja u Vladi FBiH

FENA
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković, s dopremijerom i federalnim ministrom finansija Vjekoslavom Bevandom i federalnim ministrom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zahidom Crnkićem, primio je u sjedištu Vlade Federacije BiH predstavnike Saveza ratnih vojnih invalida BiH, Organizacije porodica šehida i poginulih boraca BiH, Saveza demobiliziranih boraca FBiH i Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije BiH Safeta Redžića, Izeta Ganića, Mehmeda Šišića i Dževada Radžu.

Kako je saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, povodom zaključaka rukovodstava ovih organizacija od 2. decembra ove godine, na sastanku su razmijenjena mišljenja o primjeni trenutno važećih zakona iz oblasti boračko-invalidske zaštite i problemima u ostvarivanju propisanih prava branilaca, u svjetlu projekcija budžeta Federacije BiH za 2009. godinu.

I ovom prilikom ukazano je na potrebu da se ne samo kroz zakonska rješenja nego i drugim mjerama eliminiraju pojave višestrukog korištenja prava po raznim osnovama, te sankcioniraju različite vrste zloupotreba.