BiH
0

Predstavnici BiH u Strasbourgu na sjednici PS Vijeća Evrope

SRNA
Evropski sud za ljudska prava u Strasbourg
Evropski sud za ljudska prava u Strasbourg
Članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Milica Marković, Alma Čolo i Ljiljana Milićević učestvovat će na četvrtom dijelu redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope koje će se od 4. do 8. oktobra održati u Strasbourgu.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da će na dnevnom redu zasjedanja biti razmatrane teme - borba protiv ekstremizma - dostignuća, nedostaci i propusti i zlostavljanje djece u institucijama - obezbijediti punu zaštitu žrtvama.

Na dnevnom redu su i teme - potreba za izbjegavanjem dupliciranja rada Vijeća Evrope i Agencije EU za osnovna ljudska prava i ljudska prava i biznis. 

Raspravljaće se i o aktivnosti Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), strategiji, upravljanje i funkcionisanje Razvojne banke Vijeća Evrope, o zagađenju bukom i svjetlosnom zagađenju, garantovanju prava na obrazovanje za bolesnu djecu i djecu sa onesposobljenjima, o djeci bez roditeljskog staranja, hitnom potrebom za akcijom, te jačanju socio-ekonomskog potencijala regiona Baltičkog mora.