{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnici BiH u Strasbourgu na sjednici PS Vijeća Evrope

S
4.10.2010. u 06:46
0
0
Predstavnici BiH u Strasbourgu na sjednici PS Vijeća Evrope
0
Predstavnici BiH u Strasbourgu na sjednici PS Vijeća Evrope
Evropski sud za ljudska prava u Strasbourg
Članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Milica Marković, Alma Čolo i Ljiljana Milićević učestvovat će na četvrtom dijelu redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope koje će se od 4. do 8. oktobra održati u Strasbourgu.
Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da će na dnevnom redu zasjedanja biti razmatrane teme - borba protiv ekstremizma - dostignuća, nedostaci i propusti i zlostavljanje djece u institucijama - obezbijediti punu zaštitu žrtvama.

Na dnevnom redu su i teme - potreba za izbjegavanjem dupliciranja rada Vijeća Evrope i Agencije EU za osnovna ljudska prava i ljudska prava i biznis.

Raspravljaće se i o aktivnosti Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), strategiji, upravljanje i funkcionisanje Razvojne banke Vijeća Evrope, o zagađenju bukom i svjetlosnom zagađenju, garantovanju prava na obrazovanje za bolesnu djecu i djecu sa onesposobljenjima, o djeci bez roditeljskog staranja, hitnom potrebom za akcijom, te jačanju socio-ekonomskog potencijala regiona Baltičkog mora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: